Erasmus+ projekto ASSIST dalyviai susitiko Gataučiuose

Paskutinę sausio savaitę mokykloje lankėsi svečiai iš net 5 užsienio valstybių – su jais kartu mūsų mokykla dalyvauja Erasmus+ projekte ASSIST (A safe sporty inclusion for special teens – Saugus specialiųjų poreikių mokinių įsitraukimas į sportą).

Iš Turkijos, Italijos, Portugalijos, Ispanijai priklausančios Gran Kanarijos salos ir Latvijos atvykę mokytojų lydimi mokiniai labiausiai Lietuvoje norėjo pamatyti sniegą ir savo kailiu pajusti žiemą. Ir tai jiems pavyko! Čiuožykla virtę šaligatviai, keli laipsniai šalčio ir menki, bet vis tiek balti sniego patalai tapo ir didžiuliu džiaugsmu, ir rimtu iššūkiu prie šilumos įpratusiems svečiams.

Pirmąją susitikimo dieną aplankyta Gataučių Marcės Katiliūtės mokykla, o po oficialaus atidarymo, prisistatymo vieni kitiems ir susipažinimo žaidimo projekto dalyviai kartu su mūsų mokyklos mokiniais aktyviai įsitraukė į numatytas veiklas. Prie Joniškio rajono savivaldybės susitikę su meru Vitalijumi Gailiumi, svečiai netrukus jau patys vaikštinėjo po miestą, orientacinio žaidimo Actionbound pagalba atrasdami įdomiausius jo objektus.

Intensyvaus veiksmo nepritrūko ir kitomis dienomis. Kauno ledo rūmuose visi galėjo susipažinti su vis populiarėjančiu kerlingo (akmenslydžio) žaidimu, Šiaulių „Akropolio“ ledo arenoje daugelis pirmą kartą atsistojo ant pačiūžų, vėliau rungtyniavo boulingo turnyre, įsitraukė ir į judrius lietuviškus sportinius žaidimus – emocijos liejosi per kraštus išbandant naujas veiklas ir atrandant savo talentus.

Nepamiršta ir kultūrinė programa. Į Kauną žvelgta nuo Prisikėlimo bažnyčios apžvalgos aikštelės, į miestą nusileista nuo 1931 metų veikiančiu Žaliakalnio funikulieriumi. Ne vieną nustebino ir sužavėjo rūke paskendęs Kryžių kalnas, gerų emocijų sukėlė susitikimas su Dargaičių Zoo alpakomis, kupranugariais ir kitais gyvūnais. O po šokolado gamybos edukacijos „Rūtos“ fabrike net nebe taip šalta lauke ėmė atrodyti.

Kiekvieną laisvą minutę besidžiaugiant sniegu – lipdant sniego senius, darant sniego angelus ar rengiant sniego mūšį – savaitė su užsienio šalių partneriais prabėgo itin greit. Tikslas pasiektas: žiema pamatyta, žiemos pramogos išbandytos!

Tai buvo jau penktasis Erasmus+ projekto ASSIST susitikimas. Paskutinysis vyks gegužės pabaigoje Turkijoje.

Nuotraukos:
Emilija Karoblytė

Nepamirškite padėkoti autoriui