Mūšos tyrelio pelkė – puiki netradicinių pamokų vieta

Žagarės regioniniame parke plytinti Mūšos tyrelio pelkė – puiki netradicinių pamokų vieta. Tą gerai žino mokyklos mokytojai ir mokiniai, vis grįždami ten ir kaskart pamatydami, sužinodami, patirdami ką nors naujo.

Spalio pabaigoje integruota fizikos ir biologijos pamoka pelkėje vyko 7 ir 10 klasių mokiniams. Vadovaujami mokytojų S. Užkurienės ir Ž. Pečiukienės mokiniai stebėjo gamtinius ir fizikinius reiškinius, su šypsena veide atliko žaliosios veiklos darbus.

Lapkritį pelkėje svečiavosi jau visų trijų Joniškio pagrindinės mokyklos skyrių (Gataučių, Gasčiūnų ir Kriukų) mokiniai. 7kr, 7gs, 8 gt ir 9 gt klasių mokiniams čia vyko etikos, biologijos ir matematikos pamoka, kurią vedė etikos mokytoja S. Valytė, matematikos mokytoja R. Šiuipienė ir biologijos mokytoja Ž. Pečiukienė. Netradicinės pamokos metu atlikti matematiniai skaičiavimai, tirta gamtinė aplinka. Draugiškai bendraudami ir produktyviai dirbdami mokiniai atliko užduotis, kurias pristatė refleksijos metu, vėliau rungtyniavo dėlionių varžybose.

Turbūt visi, kurie bent kartą dalyvavo tokiose pamokose, sutiks, kad laikas jose ištirpsta tiesiog nepastebimai!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos