Tarptautinė tolerancijos diena

Tarptautinę tolerancijos dieną – lapkričio 16-ąją – Gataučiuose minėjo visų trijų Joniškio r. pagrindinės mokyklos skyrių dešimtokai.

Pirmoji užduotis – susipažinti su bendraamžiais iš kitų mokyklų. Tuo tikslu visus į aktų salę sukvietė lietuvių kalbos mokytoja Jūratė Armonavičienė. Susiskirsčius į komandas prasidėjo kūrybinis procesas, kuomet visi kūrė istorijas tema “Mus suvienijęs nuotykis”. Tam reikėjo nemažai sužinoti vieniems apie kitus!

Pralaužus ledus skirstytasi į kitas veiklas. Dalis mokinių suko galvas mokyklos direktoriaus Lino Česnulio parengtoje viktorinoje. Antra grupė įsikūrė bibliotekoje, kur mokytojų Gerdos Kinderienės ir Emilijos Karoblytės padedami ne tik statė kaladėlių bokštą, bet ir atsakinėjo į klausimus apie save, sužinojo, kuo gyvena bendraamžiai kitose mokyklose. Trečioji grupė susirungė po krepšinio lanku.

Kol dešimtokai mezgė naujas draugystes, kiti mūsų mokyklos mokiniai taip pat gilinosi į tolerancijos temą. Prisiminę šios svarbios sąvokos reikšmę, kiekvienos klasės mokiniai pasinėrė į kūrybą. Jų užduotis buvo pagaminti svajonių namus, kuriuose būtų gera gyventi. Vėliau visi namai sujungti į vieną miestą, kuriame įsižiebus iliuminacijoms tapo taip šviesu ir jauku, kaip galėtų būti ir realybėje, jei tik būtume tolerantiški vieni kitiems. Pasistenkime!

Tolerancijos miestelį mokyklos antrojo aukšto foje aplankyti galite iki pat šv. Kalėdų.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos